EI ENÄÄ KOSKAAN YKSIN – AJATUKSIA KIRJASTANI

Letim_kirjailija
Tervetuloa Jyväskyläläisen Timo Lehtosen nettisivuille. Olen ehkä maailman kokenein virassa oleva tiimivalmentaja. Olen valmentanut Tiimiakatemialla tiimejä (13kpl) vuodesta 2002.

Tiimivalmentajan työn tuiskeessa olen kirjoittanut muistikirjoja, joita on kertynyt vuosien mittaan hyllylleni kolmisenkymmentä. Ne ovat valmentajan päiväkirjoja, joihin olen raapustanut omia oivalluksiani ja piirrellyt kaavioita. Niissä on myös itselleni tärkeitä lainauksia alan kirjoista.

Haluan vilpittömästi esitellä tiimeistä kiinnostuneelle joukon työkaluja, teorioita ja mallinnuksia, joiden avulla olen yrittänyt saada työn kaaoksessa vellovat ajatukset tiimivalmentamisesta edes jonkinlaiseen järjestykseen. Ensimmäinen kirjani ”Tiimiakatemia – kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi” oli kuvaus ensimmäisen vuoden tiimiläisen elämästä. Se avasi tuon tiimioppimisen pioneeriyksikön arkea ja toiminnan perustana olevia teorioita ja malleja.

Uusin kirjani  ”Ei enää koskaan yksin – teen ja opin tiimissä” lähestyy aihetta valmentajan näkökulmasta ja on edellisen kirjan jatko-osa. Rakennan aihetta yleisemmällä tasolla ja tarjoan mallin, jonka avulla kuka tahansa asiasta innostunut voi startata oman tiimin. Kerron myös, kuinka tiimejä valmennetaan. Tämä on Valmentajan käsikirja.

Kirjan julkistaminen tapahtui yhdessä Tuhonomia-kirjan kirjoittaneen Valtteri Karjulan kanssa. Kuvasta näkee kuinka helpottunut olo kirjan tekijällä voi olla kun urakka on valmis. Hienoa Valtteri ja kiitos, että pidit meidät tiukasti aikataulussa. Molemmilla taitaa olla vielä muutamia kirjoja myymättä, mutta eiköhän ennen syksyä voida ottaa uusintapainokset. Kiitos kaikille kirjojen ostajille!

Tilaa kirjani TÄÄLTÄ!

letim_ja_valtteri

Näyttökuva 2016-05-30 kello 11.36.20

Juttu Keskisuomalaisessa maanantaina 30.5.2016

Roope Rämäsen palaute kirjastani:

”Sain lahjaksi antamasi kirjan ”Ei enää koskaan yksin” luettua. Se oli aivan mahdottoman hyvä! Olet tehnyt mielestäni loistavaa työtä tiimivalmentamisen haasteiden konkretisoinnissa. Kolahduksia tuli ja paljon. Mielestäni kirja pitäisi saada ainakin kaikkien Tiimimestarin läpi käyneiden käsiin välittömästi.”

IMG_0155

Jarno Räsänen, tunnettu tiimivalmentaja ja luontoalan opettaja (koulutuskeskus Salpaus) on laatinut mielestäni loistavan kirja-arvostelun kirjastani:

”Mielestäni Timo on tiimivalmentamisen huippuosaaja ja kova jätkä. Mietin monesti miten näiltä supertyypeiltä voisi imeä kaiken opin. Itsellä kun on tiimivalmentajan osaamiskassissa vielä tilaa ja aina ei voi notkua Tiimiakatemian käytävilläkään oppeja etsimässä.

Kirja on luonteva jatko-osa Timon Tiimiakatemia-kirjalle. Ne jotka ovat tiimivalmentamisen ja -oppimiseen skeneen vasta tulossa eivätkä ole tiimejä vielä valmentaneet, niin suosittelen ensiksi Tiimiakatemia-kirjaa.

Itse olen toiminut tiimivalmentajana kolmisen vuotta ja päässä sekä sekavia että vähän selkeämpiä muistoja erilaisten tiimien valmentamisesta. Tänä aamuna loppuun luettu ”Ei enää koskaan yksin”-kirja upposi minuun kuin haarukka bulletporkkiin. Hienosti tarinanmuotoon kirjoitettu kirja avasi asioita niin tiimin kuin valmentajan kehittymisen näkökulmasta. Hienot lainaukset eri lähdeteoksista oikeissa kohdissa toivat teorian soveltamisen tärkeyden hyvin esiin. Upeat selventävät piirrokset / työkalupohjat antoivat itselle ajatuksia omista tulevista työkaluista. Lopussa Timo haastoi myös rakentamaan oma tiimioppimisen / -yrittäjyyden mallin. Taidan puhua kollegalleni, josko ennen kesälomaa…

Jos tiimivalmennuksen tai tiimin kehittymisen saralla on kysyttävää – tämä saattaa olla sinun kirjasi. Jos tuntuu, että tiimivalmennus ei toimikaani niin kuin luulit – tämä saattaa olla sinun kirjasi. Kujeilevan kirjailijan tekstit on aina mukavaa luettavaa.

Lehtosella ei liene kirjoittamisen hiki vielä hävinnyt otsalta, mutta minä jään odottamaan seuraavaa kirjaa, postausta ja kohtaamista.”

IMG_0156

IMG_0159

Tilaa kirjani TÄÄLTÄ!

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: