22. – 23.4.2021 MARKKINOIJAN KARAKTÄÄRIN LUONTI! Mitä markkinointi on tulevina koronattomina päivinä?
Mietithän etukäteen seuraavia kysymyksiä:
- Miten sinusta tulee yritteliäs, rohkea ja innostunut markkinoinnin osaaja ja elinikäinen oppija? Vai oletko sellainen jo…
- Missä ja miten voit treenata markkinointia ja kehittyä kohti ammattilaisuutta?
- Miten markkinointi liittyy tulevaan työuraasi, vaikka et tekisi sitä työksesi, vaan toimisit yrittäjänä tai muissa tehtävissä? Mitä tavoitteita sinulla on?
- Päivitä oppimissopimuksesi: miten markkinoinnin oppiminen tulee jatkumaan Tiimiakatemialla. Mitkä ovat oppimisen areenasi ja lukuohjelmasi? Laadi meitsin paperi (tai portfolio), johon keräät sinulle tärkeät markkinoinnin materiaalit sekä kiteytät opit ja oivallukset matkaltasi Hassun Markkinoinnin maailmassa. Valmistaudu esittelemään lyhyesti oma Markkinoijan Karaktäärisi.
Viimeisen kerran ohjelma:
Keskiviikko 21.4.2021
Äärivasemmalta Teppo Ylä-Hemmilä ja
vasemmalla Kimmo Kokkonen
- 9:00 Aloitamme, check-in. Millaisessa mallissa sinun markkinoijan karaktäärisi on ja miten toivot sen kehittyvän nyt viimeisellä kerralla
- 10:00 Ensimmäinen huippuvieras suoraa liike-elämän huipulta: Teppo Ylä-Hemmilä, bread artist, Head of Innovation, Partner at Viipurilainen Kotileipomo, Founder of Oatlaws. Teppo on ollut kehittämässä mm. Puhtikaura-kaurapuuteria, joka valittiin Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi vuonna 2016.
- 11:00 Mäksä ja Sometrendit 2021
- 12:00 – 13:00 Lounastauko ja ulkoilua
- 13:00 Toinen huippuvieras Kimmo Kokkonen, Marketing Manager at AGCO Suomi Oy. Linkedinissä hän kertoo työstään seuraavaa: ”Responsible for marketing strategy, digital marketing, marketing actions, campaigns, and events in different channels with a team of sales-, product-, analytics-, product training- and marketing specialists. I am supporting the sales network by creating, testing, and developing sales tools and messages and developing multi-brand campaigns and content strategies. Tools in use: Google analytics, Google Ads, Hotjar, Semrush, WordPress, Joomla, SAP, Salesforce, AEM, Mailchimp, Youtube, Facebook etc.” Voin vakuuttaa, että tämä on KOVA SETTI!
- 14:00 Breikkaamme omia markkinoinnin karaktäärejämme
- 16:00 Yritämme päästä irti toisistamme
Torstai 22.4.2021
Keskellä Teemu Kankainen
- 9:00 HERÄTYS, älä nuku markkinoinnin karaktäärisi ohi.
- 10:00 Kolmas huippuvieras, markkinoinnin näkijä ja tekijä Teemu Kankainen Aava&Bang. Teemu kertoo itsestään: ”Oma intohimoni ja ikuinen tavoitteeni on saada ihmiset ajattelemaan omia unelmiaan ja sitä kautta saada heidät toteuttamaan niitä. Suurin palkkio tulee siitä, kun joku inspiroituu, alkaa tekemään ja saa oman itsensä kautta myös muut liikkeelle. Olen matkani varrella valmentanut satoja yrityksiä ja tiimejä huippuarvioin ja vaikuttavin tuloksin. Kiitoksia satelee omaperäisestä näkökulmasta, ylitsevuotavaisesta energiasta sekä huumorista, joka on yksi keskeisimpiä työkaluja joka tilanteessa.”
- 11:00 Ehkä pieni tauko, sen jälkeen tunteiden jäähdyttelemistä, tai sammuneiden herättelyä
- 12:00-13:00 Lounastauko ja ulkoilua
- 13:00 Jokainen esittelee oman karaktäärinsä, synnyttää itsessään markkinoijan tai jonkin muun innostavan ammattilaisen tai sellaisen aihion. Aikaa annetaan noin 10 minuuttia.
- 16:00 Yritämme lopetella päivää muttei päiviämme.
Mieti myös tätä: Onko niin, että opettelemme sellaisia markkinoinnin ja myynnin taitoja, joita ei edes tarvita 10 vuoden päästä? No, mitä markkinointitaitoja silloin sitten tarvitaan?
Tässä linkki artikkeliin: ”What Will Marketing Look Like in 2030?” https://bettermarketing.pub/what-will-marketing-look-like-in-2030-3613f9c48660
TAPAHTUI AIKAISEMMILLA HASSUN MARKKINOINNIN KERROILLA:
23. – 24.09.2020 AIHEENA TUOTE JA PALVELU
Kuinka ideoit, innovoit ja konseptoit? Sisällöntuotanto ja tarinat.
Tämä toteutettiin vielä livenä Tiimiakatemialla Piippukatu 3:ssa. Hyvin päästiin alkuun, jokainen esitteli itsensä, otettiin yhteyttä alumneihin, mallinnettiin ja innovoitiin.
21. – 22.10.2020 VUOROVAIKUTUS JA MARKKINOINTIKANAVAT
Somesta printtiin, ländäreistä blogeihin. Tämä toteutettiin livenä Taulun Kartanolla.
- Somekanavat lähempään tarkasteluun: Instagram, Twitter, Linkedin, Facabook, Tik-Tok, Youtube. Mitä haluamme näistä tietää? Kerätään tietoa, kuka on tehnyt kokeiluja näillä kanavilla, perehdytään johonkin kanavaan.
- Some pikaoppaan tekoaa
- Landing-Page tietoa
- Sisällöntuotantoa
- Vierailevat luennoitsijat
- Pop-up markkinointitoimiston perustaminen ja oikeat asiakas-caset
21. – 22.2.2021 ASIAKAS JA HEIMOT
Pakkomyynnistä dialogiin, heimohuudosta demarkkinointiin…Tämä toteutettiin verkossa. Olemmeko Hassumarkkinoinnin matkatoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen mielenkiintoisia matkoja Hassun Markkinoinnin maailmaan?
- Vieraana mm. Petri Virta (Konttiravintola Morttonin perustaja ja markkinointipäällikkö) sekä brändiasiantuntija Pekka Ruokolainen joka on kirjoittanut Brändikäsikirjan.
- Mitä markkinointi ja viestintä tarkoittavat meille? Mikä on se punainen lanka, jonka mukaan edetään? Ideoita, kohteita, caseja:
- Tiimiakatemian viestintä (sisäinen ja ulkoinen)
- Tiimiyrityksen markkinointiviestintä ja brändi
Täältä löydät ”Kirjan kirjoista” ja voit laatia lukuohjelman!
Hitsi kun innostuin löytäessäni verkosta tämän kirjan. Minusta kaikkien kannattaa tutustua tähän!
Tässä linkki myös erittäin hyvään artikkeliin tästä kirjasta, käy lukemassa, vie ehkä 3 minuuttia. Ja tässä linkki koko verkkokirjaan. Ohessa kirjan tiedot, jos etsit paperiversiota (tai käytät tulevaisuudessa opinnäyteytön lähteenä): Kotler P., Kartajaya H. ja Setiawan I. 2018. Marketing 4.0. New Jersey: John Wiley & Sons Inc.
Tämä esitys on kyllä aika mahtava, kannattaa katsoa: A Step By Step Guide to Modern Digital Marketing
Tässä pieni on-line marketing opas. Siinä on ainakin mielenkiintoinen markkinoinnin viikkosuunnitelma. Innostutko? Small business online marketing guide
Sitten pitäisi tutkia tämä Jorma Kanasen kirjaa (uusi löytö!)
Digimarkkinointi ja sosiaalinen media liiketoiminnassa
Näitä oli verkkokirjana Jamkin kirjastossa 15 kappaletta, käy katsomassa TÄÄLTÄ
Sitten suosittelen vielä tutustumaan kirjaseen, joka avaa teille elämysmarkkinoinnin salat, eli miten elämys tuotetaan.
Lataa se PDF-muodossa ja lue Elämystuottajan_käsikirja
Hassumarkkinoinnin viitekehys on seuraavan kuvion mukainen:
HASSUMARKKINOINNIN KIRJASUOSITUKSIA:
Wikström, Juha: Markkinoinnin käsikirja yrittäjille
Kirja on jokaisen yrittäjän käytännönläheinen työkalu liiketoimintansa kehittämiseen. Kirjoittajan mukaan kysymys ei ole sinusta eikä edes yrityksestäsi, tuotteistasi tai palveluistasi. Markkinoinnissa on kysymys hänestä: nykyisestä tai tulevasta asiakkaastasi. Markkinoinnissa on kysymys siitä, miten asiakkaasi elämä paranee tai hänen ongelmansa ratkeavat. Sinä, yrityksesi, tuotteesi ja palvelusi ovat välineitä, joilla ostaja kokee saavansa jotakin sellaista arvoa, jota ei muualta saa.
Hilliaho, Lauri & Puolitaival, Johanna: Ilmiön kaava
Kirja on käsikirja jokaiselle, joka haluaa ymmärtää ja rakentaa ilmiöitä. Kirja kertoo, miten rakennetaan räjähdysmäisesti leviävä tarina ja syty tetään joukkojen innostus. Ilmiön kaava kattaa ilmiön elinvaiheet tarina luomisesta ilmiön hiipumiseen, käy läpi ilmiön rakennuspalikat ja kurkottaa kunnianhimoisesti tavoitteeseensa luoda ilmiön resepti. Kirjoittajien tarkoitus on lisätä ymmärrystä ilmiön luonteesta ja auttaa analysoimaan olemassa olevia ilmiöitä
Rauhala, Mervi & Vikström, Tarja: Storytelling työkaluna – Vaikuta tarinoilla bisneksessä
Tarinankerronta on entistä tärkeämpi taito muuttuvassa työelämässä. Se on monikäyttöinen työkalu esim. ideointipalavereihin, brändin rakentamiseen ja sisältömarkkinointiin. Kirja tutustuttaa sinut tarinoiden voimaan. Kirjassa on lukuisia esimerkkejä ja käytännön työkaluja, joita voit soveltaa moneen tarkoitukseen. Kirjalla on digitaalinen laajennusosa osoitteessa www. storytelling.fi. Sen tavoitteena on lukukokemuksen parantaminen
Vahtola, Marina: Intohimona brändit
(Docendo 2020) Intohimona brändit tuo vahvasti esille menestyvien brändien liiketaloudellisen merkityksen yritysjohdon ja omistajien kannalta. Kirjoittaja avaa käytännönläheisesti ja havainnollisesti parikymmentä keskeistä teemaa, jotka ratkaisevat menestyvän brändin rakentamisessa. Jokaisen teeman aloittaa teoriamuotoon kirjoitettu asiaosuus. Ne pohjautuvat kirjoittajan laajoihin omiin kokemuksiin. Kirjan yritysesimerkit perustuvat myös kirjoittajan omakohtaisiin kokemuksiin. Esimerkeissä kirjoittaja on toiminut merkittävässä roolissa: liiketoiminta- johtajana, toimitusjohtajana, hallituksen puheenjohtajana tai omistajana
Vallo, Helena & Häyrinen, Erja: Tapahtuma on tilaisuus
(Tietosanoma 2014) Tapahtuman järjestäjän käsikirja on jälleen päivitetty. Tämä on tarpeen varsinkin aloitteleville tapahtumien järjestäjille kuten nuorille tiimiyrittäjille. Kirjassa käsitellään tapahtumamarkkinointia laajasti ja pohditaan es-imerkiksi sitä, millaista tapahtumamarkkinointi on työnä, miten tapahtumia voidaan hyödyntää paremmin organisaatioiden markkinointiviestinnässä ja miten tapahtumissa voidaan käyttää sosiaalista mediaa. Päivitetyssä laitoksessa on laajennettu erityisesti isännyyden osuutta: kirjassa valaistaan, miten olennainen merkitys isännöimisellä on tapahtuman onnistumiselle ja millainen on taitava isäntä erilaisissa tapahtumissa. Tapahtuman järjestäminen on taito, jonka harjoittelun voi aloittaa vaikka omasta perhepiiristä. Jopa päiväkodin joulu- tai kevätjuhla on parhaimmillaan tapahtuma.
Aineistoa, johon voi tutustua:
- Visuaalinen_tarinankerronta by Anna Juusela
- Menestyksekäs_sisältömarkkinointi
- Hehku Marketing – Inbound-markkinoinnin ABC -opas-
- Ideointimenetelmat_Partus
- IDEOINTIKIRJA_Letim
Sosiaalinen-media-osana-markkinointia
