Letim – muistatko, että kaikki alkoi työnantajan sähköposti-osoitteesta?

Joskus sattuma ottaa vallan elämästä, ja antaa sille uusia vivahteita. Näin kävi minullekin, kun vuonna 2002, eli runsas 20 vuotta sitten, uusi työnantajani antoi minun käyttöön sähköpostiosoitteen letim@jamk.fi

Siitä alkaen olen saanut iloita lempinimestäni ”Letim”. Nimenä se on lempeä, pehmeä ja hieman herkkäkin, sointuu mukavasti kielen päällä. Vuosien varrella olen etsinyt nimen merkityksiä, ja olen löytänyt ainakin yhden:

Letim on serbiaa ja tarkoittaa ”Minä lennän”.

Enää ei tuo mysteerinen minulle lempinimen antanut sähköpostiosoite toimi. Tiimiakatemialta sain sen silti mukaani, ja se kulkee toivottavasti matkassani pitkään. Nimen alkuperää etsiessäni törmäsin Youtubessa muutamaan musavideoon, jotka olivat saaneet nimeni, mm. artikkelin alussa esiintyvä serbialaisbändi Evolucija, jonka levytyshistoriassa kerrotaan seuraavaa:

In 2012 Dragisa and Vocalist Ilana moved to Serbia. They recorded the second album ”Igra Pocinje” (”the game begins”) in Serbian language, which was released in 2016. To three songs of this album music videos had been produced and published: ”Letim” (”I am flying”) 2015.

Sattuma voi muuttaa elämää ja antaa mukavan lempinimen.

Katrinas tyttöbändi on myös ansiokkaasti ja hyvällä mielellä kutsunut minua nimeltä. Siitäkin olen kiitollinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: